Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η Σχολική μας γιορτή



Την Πέμπτη το πρωί 24/3 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση  αφιερωμένη στην επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης έπαιξαν πρώτα ένα χιουμοριστικό σκετς και στη συνέχεια παρουσίασαν ένα μέρος από την " Καντάτα Ελευθερίας " του Χρήστου Λεοντή. Ένα μουσικό αφιέρωμα εμπνευσμένο από τα έργα του Ρήγα Φεραίου, του Διονύσιου Σολωμού και του Μακρυγιάννη. Τρεις σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας μας με κοινή συνισταμένη την ιδέα της ελευθερίας και τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία.



Το Μεσολόγγι προβάλλει σαν φωτεινό ορόσημο και θα εμπνέει πάντα κάθε αγώνα για ελευθερία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Χάθηκε ένας τόπος μικρός, αλλά απόμεινε ακέραιος ο άνθρωπος. Οι αληθινοί νικητές, σύμφωνα με τον Διονύσιο Σολωμό, δεν είναι οι πιο ισχυροί σε υλικά μέσα , αλλά αυτοί που ελεύθερα θυσιάστηκαν για έναν δίκαιο σκοπό. Αυτό είναι το διαχρονικό μήνυμα που άφησε το Μεσολόγγι όχι μόνο στο έθνος μας αλλά και σε ολόκληρη την οικουμένη. 



"Τοιουτοτρόπως από τη μικρότητα του τόπου, ο οποίος παλεύει με μεγάλες ενάντιες δύναμες, θέλει έβγουν οι Μεγάλες Ουσίες"

                                                                                        Σολωμός

Το πρόγραμμα της γιορτής μας







Ευχαριστούμε τον Λευτέρη και τον Παναγιώτη της Ε τάξης για την συμμετοχή τους στο θεατρικό μας





Αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα όλο το έργο δείτε το παρακάτω βίντεο:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου